Zwemles

De Watervrienden is de grootste vereniging in Haarlem die zwemles aanbiedt op basis van het Zwem-ABC (het meest uitgegeven zwemdiploma van Nederland).

Het uitgangspunt is om de zwemlessen vooral leuk en met veel plezier te laten verlopen gericht op het veilig zijn in het water. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van drijfmiddelen en een kind gaat pas met de zwemslagen beginnen als het watervrij is. Het kind leert zich dus eerst zonder angst vrij te bewegen in het water.

Het traject naar het A-diploma hebben wij onderverdeeld in 5 badjes van makkelijk naar moeilijk, waarbij de kinderen bij het doorgaan naar het volgende badje worden beloond voor hun inzet met een fraaie button.

Na het C-diploma komen de zwemvaardigheids-diploma’s aan de beurt, waarbij de slagen uit het zwem-ABC verder worden verdiept en uitgebreid met de vlinder- en samengestelde rugslag. Naast de slagen zijn er ook zwemvaardigheidsdiploma’s op het gebied van:

  • Balvaardigheid
  • Reddend zwemmen
  • Wereldzwemslagen
  • Aquakids
  • Snorkelen
  • Survival
  • Springen


Kinderen vanaf 15 jaar
Tijdens de zwemlessen voor kinderen is de waterdiepte ingesteld op een dusdanig niveau dat zwemlessen voor kinderen vanaf 15 jaar tegelijk met het volwassenen zwemmen worden gedaan. Wil u kind deelnemen aan de lessen, meld deze dan aan voor onze volwassenen zwemmen lesuren.


Volwassenen zwemmen

Naast de jeugd kan ook iedereen van boven de 18 jaar bij de Watervrienden terecht. Zowel voor het leren zwemmen als voor de conditie en gezelligheid, bent u bij ons aan het goede adres.

Op dinsdag is alle gelegenheid om zwemles te krijgen en om in uw eigen tempo uw vaardigheden te vergroten en de gewenste diploma’s te behalen.

 

Zwemles bij de leukste vereniging van Haarlem en omstreken? Meld je snel aan….

Maandag (zwembad de Planeet, Planetenlaan 15, Haarlem-Noord)

18:00 – 18:45 uur: zwemles voor kinderen

18:45 – 19:30 uur: zwemles voor kinderen

 

Dinsdag (zwembad de Planeet, Planetenlaan 15, Haarlem-Noord)

18:00 – 18:45 uur: zwemles voor kinderen

18:45 – 19:30 uur: zwemles voor kinderen

19:30 – 20:15 uur: zwemles voor volwassenen

 

Woensdag (Boerhaavebad, Kadijklaan 1, Schalkwijk)

18:30 – 19:15 uur: zwemles voor kinderen

19:15 – 20:00 uur: zwemles voor kinderen

 

Donderdag (Boerhaavebad, Kadijklaan 1, Schalkwijk)

18:30 – 19:15 uur: zwemles voor kinderen

 

Op alle avonden is er tijdens de verenigingsuren een tafeldame\heer aanwezig in de hal van het zwembad. Ons visitekaart en het aanspreekpunt voor al je vragen, loopt gerust eens binnen.


Tarieven

€ 92,50 per half jaar en éénmalig €7,50 administratiekosten

Met behulp van onderstaand formulier kunt u een aanmelding doen voor zwemles, trimzwemmen of wedstrijdzwemmen. Probeert u het formulier zo correct mogelijk in te vullen en eventuele opmerkingen kunt u plaatsen in het vak “bijzonderheden of medische zaken”.

Uw aanmelding zal verwerkt worden in onze administratie en zodra u of uw zoon/dochter kan starten met de lessen ontvangt u een bericht van ons.

Wanneer u zich aanmeld bij onze vereniging gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Contact

Watervrienden Haarlem
Postbus 2620
2002 RC Haarlem

Tel: +31 6 37137027
Email: bestuur@watervrienden-haarlem.nl