Zomerkamp

Zomerkamp 2022

Met ruim 70 jaar ervaring is het zomerkamp van de Watervrienden Haarlem uitgegroeid tot een professioneel georganiseerde week voor zowel leden als niet-leden van de vereniging. Een enthousiast team van leiding staat opnieuw klaar om iedereen van 5 tot 11 jaar en iedereen van 11 tot 17 jaar een week lang mee te nemen naar camping Ackersate in Voorthuizen, midden op de Veluwe. Zoals gebruikelijk is kamp in de eerste week van de zomervakantie, dit jaar van 16 tot en met 23 juli.

 

De kampbelofte

Zonder kinderen geen kamp. We snappen heel erg goed dat het moeilijk is om je kind op kamp te sturen. We hebben daarom de kampbeloften, waar we ons altijd aan houden:

 • Al onze leiding beschikt over een geldig VOG
 • Er is op kamp geen alcohol, niet voor deelnemers en niet voor leiding. Voor iedereen geldt dat bij overtreding kamp direct verlaten dient te worden.
 • Er is altijd iemand bereikbaar op kamp, zowel voor kinderen als voor ouders. 24 uur per dag: iedere nacht blijven er twee leiding wakker om toezicht op het terrein te houden.
 • Er zijn altijd meerdere gediplomeerde EHBO’ers mee op kamp. Op die manier worden ongelukjes snel en op de juiste manier afgehandeld.
 • Jongens en meisjes slapen gescheiden en kinderen slapen apart van leiding.
 • Er is een apart keukenteam welke rekening kan houden met iedere allergie of dieet.

 

Kamperen

Na goede eerste ervaringen gaan wij opnieuw naar camping Ackersate in Voorthuizen. We beschikken hier over ons eigen veld met een sanitair gebouw aan de rand van het veld. De afgelopen jaren heeft de vereniging een behoorlijke inventaris aan kampmaterialen opgebouwd. Een greep uit de verschillende tenten op het veld:

 • De keukentent: vanuit hier maakt onze keukenploeg alle maaltijden, tussendoortjes en andere lekkernijen.
 • De grote tent: de grote tent biedt uitkomst bij eventueel slechter weer. De tent is groot genoeg om alle deelnemers en leiding met tafels en banken onder te brengen. Ook is de tent uitstekend geschikt voor spelletjes en de bonte avond.
 • De EHBO-tent: dit kleine tentje is enkel voor EHBO-materiaal en medicijnen en wordt alleen betreden door de aangewezen EHBO’ers. Zo weten we altijd waar we een pleister of een pilletje kunnen vinden.
 • Jongerenkamp en ouderenkamp tenten: De plek voor al je spullen, je luchtbed en de plek waar je ’s nachts slaapt.
 • Leidingtenten: In aparte tenten slaapt de leiding. De meeste ’s nachts, en de nachtwacht overdag.

 

Jongerenkamp

Het allerbelangrijkste: de invulling van de week kamp. Kamp delen wij op in twee groepen. Het jongerenkamp voor iedereen van 5 tot 11 en het ouderenkamp van 11 tot 17. Het jongerenkamp speelt zich vooral af op of in de directe omgeving van de camping. Camping Ackersate ligt midden op de Veluwe en we beschikken over een groot eigen veld, dus voldoende mogelijkheden om je een week te vermaken! Het programma staat een week lang in een thema, wat in verschillende activiteiten terugkomt.

Het jongerenkamp wordt intensief begeleid, aan iedere tent van 4 tot 6 kinderen wordt een leiding gekoppeld: de ‘tentleiding’. De tentleiding is het eerste aanspreekpunt, houdt in de gate of iedereen het wel naar zijn zin heeft en let erop dat er voldoende schone kleren aangetrokken worden.

 

Ouderenkamp

Voor iedereen van 11 tot 17 jaar hebben we het ouderenkamp. Het ouderenkamp neemt de fiets mee, wat maakt dat ze de wijdere omgeving kunnen verkennen. Ook voor het ouderenkamp wordt aan de hand van het thema een actief en uitdagend programma gemaakt. Aan het ouderenkamp is een eigen groep leiding verbonden. Uiteraard staat in het ouderenkamp ook ieders plezier voorop. Hoewel het ouderenkamp minder intensief begeleid wordt heeft de leiding hier grote aandacht voor.

 

Vervoer

Kinderen worden door ouders naar het kampterrein gebracht. Mocht dat niet lukken, dan kunnen wij in uitzonderlijke gevallen meedenken met een oplossing.

 

Kosten

Een week kamp kost €150 voor leden en €200 voor niet-leden.

 

Ouderavond

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over kamp. Op maandag 27 juni is de ouderavond. Hier vertellen we alles over hoe de week eruitziet, wat deelnemers mee moeten nemen, stellen we leiding voor en beantwoorden we alle vragen!

 

Aanmelden en contact

Aanmelden kan door het inschrijfformulier te mailen naar zomerkamp@watervrienden-haarlem.nl Ook voor al je vragen over kamp kan je hier terecht!